Respektlöst

Vem som helst kan bli sjuk, det är det ingen tvekan om. Men det finns människor som är så pengakåta att dom går till jobbet trots att dom borde vara hemma och bli friska. Jag blev smittad av en sådan arbetskamrat och det resulterade i en sjukskrivning på 2 veckor. Detta för att jag blev riktigt sjuk men också för att jag inte gillar att smitta andra på en arbetsplats. Jag vet ju hur illa det är att förlora pengar pga sjukdom. Men att göra så att andra förlorar pengar tycker jag är svinigt. Personen som smittade mig är djurgårdare så man skall väl inte ha för stora förväntningar...

Vad är meningen...

För mig så är det bra ibland att titta på filmer som får en att tänka. Jag behöver det ibland för jag tenderar att bli så fokuserad på saker att jag glömmer det som betyder något. Sådana här filmer brukar få mig att gå in djupare i tanken och reflektera över saker. Jag hade en sådan stund idag, och minst sagt behövlig var den.

Jag har varit så fokuserad på vad jag vill åstakomma när jag är klar att jag glömt helt att det är resan dit som är den viktiga. Och i samma veva så glömmer man av hur man egentligen skall ta sig dit. Alla tankar jag har kring saker är vad jag vill åstakomma i slutänden. Nästan all planering ligger kring målet.

Men vilken betydelse har målet egentligen när man totalt glömt betydelsen av den resa som tog en dit. Eller att i vissa fall så saknar målet betydelse för det är under resan som allt det viktiga händer. Man blir ju heller aldrig klar med något, bara bättre. Det finns ju alltid mer att lära sig, att skaffa erfarenheter från.

För att ta några exempel. Jag vill bli en bättre matematiker, så jag har en massa tankar kring var jag skulle vilja vara. Men egentligen inga som helst tankar kring hur resan dit kan se ut. Eller ännu viktigare, att resan är oändlig och det är i resan som det viktiga finns. Jag har gjort samma med mina tankar kring att bli en duktig programmerare. Jag har allt klart för mig vad jag vill att det skall vara när jag kommit framåt. Men igen så har jag glömt den viktiga resan.

Utan den viktiga resan, där allt händer. Där man har roligt och utvecklas. Utan den så finns det inget mål att nå. Hur kan man glömma nåt så viktigt? Är det bara för att ens tillvaro ser ut som den gör och man får en önskan att nå sina uppsatta mål tidigare än vad som är möjligt. Att man missar hela poängen med varför man gör något...

En person som bestämmer sig för att "backpacka" genom Europa funderar ju inte speciellt mycket på vad som händer när det är klart. Denna person är ju helt fokuserad på resan och vad denna kommer att erbjuda. Det är ju så man skall göra med i stort sätt allt i tillvaron. Eller hur?

Pigg

Idag så är jag redigt pigg. Har nog sovit för mycket denna veckan. Fortfarande sjuk men sova kan jag inte just nu. Borde ju vara redigt trött med tanke på att jag varit vaken sen åtta och med tanke på att febern gör en slö. Får hoppas att jag kan somna innan klockan blir allt för mycket.

Sjukskriven

Idag så fick jag ett läkarintyg som gör att jag är sjukskriven till den 3 februari. Influensan biter sig kvar och det hela gör en stressad. Det är inte kul på nåt sätt att behöva vara hemma från arbetet. Att man förlorar pengar skiter jag i, det jobbiga är att man är borta från arbetet. Har fått en konstig känsla i huden idag med. Den är alldeles öm och konstig. Får hoppas att man slipper sånt här sen...

Utreda sig själv

I detta fall så tycker jag det är ointressant vilka man tycker har rätt när det gäller konflikten mellan Israel och Palestina. Det intressanta är att man gör en utredning på sig själv och sen anser att det är bra. Israel har inte den lättaste situationen men som man bäddar får man ligga.

Man kan inte utreda sig själv och tro att det skall bli något seriöst av det. Att utomstående kommer tycka att det är något att lita på. Det spelar ju ingen roll vad det gäller. Det är ju samma när polisen utreder sig själva. Allt sådant skall alltid ske av en utomstående och oberoende grupp. Allt dom gjort efter händelsen är bara klantigt gjort. Smartare hade varit att be någon om hjälp för att få en ordentlig utredning med personer som alla parter tyckte fungerade.

För att låna ytterligare ett uttryck. Israel har målat in sig i ett hörn och det kommer bli intressant hur detta utvecklar sig. Alla klantiga val som görs oberoende av sida kommer bara förstöra möjligheterna för en positiv utveckling i all den skit som pågår där nere.

Redigt sjuk

Nu har jag blivit redigt sjuk igen. Det har verkligen inte varit en bra början på året när det gäller sånt. Åkte på skiten redan i jul och så hängde det i sig en bra bit efter nyår. Sen så började det lätta lite, och nu i fredags så kom det tillbaka. Idag så känns det inget bra alls. Enorma feberkänslor, får se om jag kan kolla det senare. Förkylningen trycker på som fan, och jag har en jobbig slemhosta...

Bloggtips

Jag vill ha tips på bloggar och det skall vara sånt som intresserar mig. Några av följande ämnen vore nice:

  • Träning
  • Hälsa
  • PHP
  • Programmering
  • Data
  • IT
  • Linux
  • Vardagsbetraktelser


Jag vill absolut inte ha nåt som har med mode att göra för det är så tröttsamt. Det är ju mode överallt i bloggvärlden. Finns ju roligare saker att läsa om. Eller hur...

Seg i skallen

Det är *** att man skall känna sig så seg i skallen. Är garanterat förkylningen och febern som gör det. Men det är inte roligt för jag behöver min skalle. Har i alla fall lyckats komma en bit med mina php-studier idag. Inte så långt som jag hade hoppats på men jag har i alla fall kommit igång. Är några timmar kvar på dagen så än är det inte försent. Men jag skall tvätta idag med så det blir lite konstigt med tid...

Stavfel

För en som håller på med programmering så kan stavfel vara en ren katastrof. En saknad bokstav, en bokstav på fel ställe, ett tecken där det inte skall vara. Allt sånt kan få katastrofala följder när man kodar. Och ibland är det inte heller så att utvecklingsmiljön man arbetar med hittar dessa fel, eller att man vid körning hittar det fel som gör att saker inte fungerar. Det fick jag uppleva idag.

En missad bokstav gjorde att jag fick en vit sida. När jag väl upptäckte detta manuellt så kom jag vidare till nästa steg. Jag hade lagt till ett tecken på en annan rad som jag inte skulle ha. Detta talade PHPmotorn om och jag kunde ändra det. Och sen så fungerade scriptet jag ville köra helt perfekt...

Fett är inte farligt

Idag så kan man läsa en artikel från Aktiv Träning som publicerats i Expressen som handlar om animaliskt fett. I tider då det pratas mer och mer om LCHF så kommer denna rapport ganska bra. LCHF fanatiker säger ju att deras kostupplägg passar alla.

Nu har det kommit en studie som delvis stödjer deras argument. Men som också stödjer mina och flera andras argument. Har man en väldigt fysisk tillvaro så skall man få i sig ordentligt med kolhydrater. Har man ett väldigt stillasittande liv så förbränner man mer fett säger studien och därför bör man äta mer fett och mindre kolhydrater.

Eftersom jag har en väldigt aktiv tillvaro så kan jag fortsätta att äta som jag gör. Jag gör av med mellan 3000-5000 kcal per dag. Jag har ett väldigt fysiskt arbete och sen så behöver man ju bra energi för träningen. För min del är det en egen variant av ISO-dieten som gäller. Fast jag plockar bara inspiration för uppdelningen av fett, kolhydrater och protein. Jag tänker aldrig leva på lightprodukter eller bara stoppa i mig 1600kcal per dag.

Räkna BMI

Att använda sig av BMI är ju inte det bästa precis om man vill kolla hur man ligger till. Det är ett flummigt verktyg som inte passar många människor. Tänk hur det är med dom människor som väger mycket men vars kropp består av muskler. Enligt BMI så skulle dessa personer vara överviktiga.

Men att lära unga människor att hålla koll på sina kostvanor och sin förmåga till fysisk aktivitet tycker jag är helt rätt. Det pratas ju redan om hur konditionen är dålig hos dom unga. Det finns många andra hälsoproblem bland unga som behöver åtgärdas.

Sämre kondition

Det är väl ganska väntat att konditionen bland unga skulle bli sämre med tanke på hur det ser ut idag. Dom influeras av klena vuxna som inte klarar av kyla, som måste ta bilen överallt och som spenderar fritiden med att se på värdelösa tv-program.

Idag så är det ju dessutom internet som gäller, det skall spelas och det skall surfas på diverse sidor som facebook, twitter osv. I skolan så är det stor fokus på det teoretiska och väldigt lite på hälsan och det fysiska. Det borde vara minst en lektion i veckan som pratar om hälsa och träning. Utöver det så borde det vara minst 3 fysiska pass i veckan. Minst ett av dessa bör vara ett rent gymnastikpass. Dom andra två kan vara nån enklare form av fysisk aktivitet som t.ex. en längre promenad. Det viktiga är att man lär sig att vara aktiv och att ta hand om sig själv. Alla tjänar på att ha friska barn och ungdomar.

Kommunerna bör också satsa på att erbjuda mer fysiska aktiviteter för människor. Gärna sånt som inte kostar nåt eller som är väldigt billigt. Det är en kostnad som kommunen kan ta, för friska och aktiva människor presterar mer och ger mer tillbaka i andra områden i samhället.

Riktig kyla

Här i Sverige så kan man höra människor gnälla när det blir så lite som 5-10 minusgrader. Blir det några grader kallare än så, så vill folk knappt gå utanför dörren. Då borde dom kanske tänka på att det finns folk som har det kallare än så.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Svenskar är veklingar som borde lära sig att anpassa sig till det klimat dom lever i. Annars finns det ju ett tips från ett av regeringspartiernas väljare. Flytta om det inte passar...

Produktiv

Idag så har jag tänkt att försöka vara lite produktiv. Finns en del som jag vill åstakomma idag och som kan ha betydelse för hur det blir framöver med just detta. Det handlar om kunskap och om att mata hjärnan med detta.

Tjejer i spelvärlden

Jag tycker helt klart att det skall in mer tjejer i spelvärlden på alla möjliga sätt. Som spelare, som utvecklare och på andra ställen i spelvärlden. Man skrattar lite när man ser hur Nintendo Wii får spel som handlar om matlagning. Är det verkligen vad som behövs för att locka tjejer till spelmaskinerna? Nä, jag tror inte det. Tjejer gillar alla möjliga typer av spel och jag tror även att tjejer som tillåts vara med att skapa spel kan ge det hela en intressant utveckling. Det är ju inte så att tjejer bara gillar flickspel om man nu skall kalla det så. Ge tjejer större chans att komma vidare och ge spelvärlden ytterligare en dimension.

Fortsatt sjuk

Det är ingen rolig period just nu. Förkylningen och febern håller i sig och vill inte släppa. För första gången i vinter så längtar jag till våren och värmen. Jag vill bli frisk nu så jag kan börja träna. Sjukdomsläget gör att kroppen blir passiv och får en massa onödiga smärtor bara för att man inte kan röra på sig ordentligt. Kroppen är sämre på att hantera saker med när man har en infektion i kroppen.

Slänga skräp

För ett tag sen så fixade jag lite inför den kommande flytten och såg till att rensa lite bland mina grejer. Det har jag inte gjort på flera flyttar innan och det märktes att det behövdes. Man har dragit med sig en massa grejer helt i onödan. Jag märkte också att det är bättre att göra det innan man flyttar för det verkar aldrig bli av när man väl har flyttat. Idag så skall jag till återvinningsstationen i Risängen och slänga allt skräp.

CSN del två

Pratade med CSN idag och det gick riktigt bra. Dom accepterade mitt förslag och jag kan nu fokusera på allt det positiva i tillvaron. Dom stora orosmolnen är i stort sett borta. Det som egentligen återstår är att se hur januarilönen blir.

CSN

Idag så skall jag försöka få tag på CSN och se om jag kan få rätsida på allt med min skuld och återbetalningar. CSN har inte varit så hjälpsamma innan men jag hoppas att det blir ändring denna gång. Som tidigare så har CSN även nu en avgörande roll för hur saker kommer gå framöver. Tidigare år när jag lyckats fixa det mesta och fått en chans att få en bättre tillvaro så har CSN stjälpt alla planer. Denna gång så har jag fixat allt som jag kan och allt hänger nu igen på CSN och det beslut dom tar. Hjälper dom mig denna gång så kommer dom tjäna stort på det för jag har världens chans i år att få en riktigt bra tillvaro. Om inte...

Bättre att vara fattig

Ibland kanske det är bättre att vara fattig. Blir man slö och lönnfet av pengar så är ju det inte mycket av intresse. Man vill ju leva ett hälsosamt liv där man slipper sånt som gubbmage och annat onödigt. Det är ju inte speciellt hälsosamt att leva på ett sätt så att man får skadlig bukfetma. Dessutom så ser det ju riktigt illa ut. Jag vet för jag arbetar bort en själv som jag fått pga ett någolunda överflöd av fet mat. Men det skall det bli ändring på. Man vill ju både se ut och känna sig hälsosam.

Knät är kass

Mitt vänsterknä har blivit riktigt dåligt idag. Det började visserligen igår men idag så har det blivit värre. Det smärtar runt hela knät och jag kan knappt gå på det. Jag har åkt en massa bil och mina knän gillar inte att vara böjda under en lång tid. Men det är ändå konstigt att det blir så illa av det. För jag har ju inte gjort nåt annat i veckan som skulle kunna ge knäont. Får se i helgen om jag kan göra nåt åt det om det inte försvinner innan dess.

Energilöshet

Känns verkligen att man behöver göra nåt åt att man ständigt är trött och orkeslös. Vet bara inte vad det är man behöver göra. Krävs en del energi också för att få mer energi känns det som.

Fett

Det är fan vad fett får magsystemet att krångla. Hur man än gör så blir magen kass av fett. Och så finns det galningar som anser att man skall leva på fett. Skall man spendera tillvaron på toaletten då eller?

Lastbil

Idag så har jag kollat upp med lastbil inför flytten och det ser ut att bli riktigt bra.

Skräpmat

Nu får det vara slut på skräpmaten. Magen är i riktigt dåligt skick. Märks att man ätit sånt i två dagar nu.

Distraherad av mobilen

Såg detta roliga klipp på Aftonbladet TV och jag är inte förvånad. Jag har mött unga tjejer som nästan gått in i en bara för dom är så distraherade av mobilen.


Kontraktet påskrivet

Då har jag varit i Skara och skrivit på hyreskontraktet. Så nu är den biten kvar. Är inte mycket kvar nu att förbereda inför flytten. Skall ta ledigt en dag samt kolla upp mer med lastbilen som jag hoppas kunna använda till flytten. Annars så är det bara att vänta (och vänta, och vänta)...

Spela gitarr

Vi lyssnade på And justice for all med Metallica på jobbet idag. Blev riktigt sugen på att börja spela gitarr igen. Var några år sedan sist. Det är kul men dyrt om man skall ha en vettig gitarr. Får se hur man gör längre fram.

Rökning

Tänkte att jag skulle sikta in mig på att sluta röka nu på måndag. Är inte helt förberedd mentalt men jag har ju några dagar på mig innan det är dags. Får försöka dra ner på rökningen varje dag tills på söndag. Sen är det kanske bra om man kan göra nån sluta röka plan som man kan följa och bli motiverad av.

Kontrakt

Idag så skall jag åka till Skara och skriva på hyreskontraktet. Blir skönt att få det avklarat. Sen så kan man börja förbereda med el, bredband etc och få det klart tills man flyttar.

Randy utvärderar Sverige

Jag sitter just nu och tittar på dokumentären "Randy utvärderar Sverige". Randy är nån musikartist som jag aldrig hört talas om. Han kommer till Sverige och till Borlänge av alla ställen för att uppleva lite Sverige och komma människorna närmare. Lycka till var min första tanke.

Svenskar är nog ett av dom värsta på planeten när det gäller att öppna upp sig för andra människor. Jag skrattade faktiskt när den där kärringen som öppnade dörren skällde ut Randy för att han knackade på dörren. Hon talade om för Randy att man knackar inte på okända människors dörrar, inte ens i USA. Snälla, hur är vissa människor funtade egentligen. Det är tur att det finns mobiltelefoner. Tänk om det hänt nåt och någon behövde låna telefonen. Idioter...

Det finns en oerhörd främlingsfientlighet i Sverige och då pratar jag inte bara om rasism och invandring från utlandet. Människor kan vara hemska mot människor som är nya i en stad. Jag hörde om sånt i Tibro. En mamma som blev utfryst av dom andra mammorna på en lekplats enbart för att hon inte var född i Tibro. En vanlig "svensk" mamma som hamnat i Tibro oavsett anledning.

Det märks hur trista svenskar är när man tittar runt i samhället. Ett exempel som jag gillar är den med busshållplatsen. Där "svenskar" står och tittar ner i marken eller nån annanstans. Bara dom slipper att möta någon annans blick. Och dessa skulle bli shockade, kanske till och med skrämda om en okänd människa började prata med dom. Nu är inte alla sådana men många är det.

Jag gillar att det kommer hit människor som är från södra Europa eller Arabvärlden. Från sydamerika och andra ställen som inte är likadana som oss här i norra Europa. Vi har mycket att lära från dom när det gäller beteendet. Som "svensk" så känns det trist att tillhöra en del av världen som är så fientlig och egoistisk.

Fettförbränning

Det där med fettförbränning är alltid intressant då jag har en del kroppsfett som jag vill bli av med. Nu är det den där tiden på året då tidningarna börjar skriva om viktminskning, träning osv. Så är det ju varje år efter julmaten och när folk börjar sikta in sig på sommaren.

Men det kommer sällan några nya tips på vad man skall göra så folk borde ju ha bra koll på detta redan. Men tidningarna säljer väl bra när det är sådana artiklar med. Folk söker snabba lösningar och går vilse i en djungel av tips. Bra grejer är som alltid dom klassiska träningsmetoderna som löpning, cykling och andra konditionsinriktade aktiviteter.

Lösenord

Det är intressant att folk är så slarviga/slappa med lösenord egentligen. Folk väljer enkla lösenord som är enkla att komma på. Vill man in i en bekants dator så behöver man oftast bara veta tillräckligt om dom. Eller titta sig omkring för folk kan ta lösenord som dom ser i sin omgivning.

Jag själv använder aldrig lösenord som består av ord, namn, kända sifferkombinationer eller enkla lösningar. Jag anser att ett lösenord skall innehålla minst 10 tecken och vara en blandning mellan små och stora bokstäver, siffror och tecken. Inget är ju slumpmässigt men jag väljer att kalla det slumpmässigt valda kombinationer av detta.

Tungt

Det är tungt att stå och hacka is med ett järnspett. Rejält med mjölksyra får man. Känns skönt ändå i armarna. Blir lite illamående dock efter ett lagom pass med spettet. Har nog inte frisknat till helt än. Har iofs ätit dåligt den senaste tiden och det bidrar säkert en hel del. Har inte varit motiverad att äta av nån anledning. Ibland inte ens när man är hungrig.

Trött

Idag så är jag redigt trött. Känns inte som att man har nån energi alls. Hatar sådana dagar.

Aldrig mer vårdcentralen

I höstas så gick jag till vårdcentralen för att jag hade smärtor i bröstkorgen. Muskelsmärtor tänkte jag och ville kolla lite. Läkaren fick fnatt och skulle skicka mig med ambulans till sjukhuset. Så jag tvingades göra denna resa och spendera en massa tid där. Nu får jag en räkning på 150 kronor för att jag tvingades åka ambulans. Dom är ju helt sjuka i huvudet. Vem betalar förlorad lön då? Skall jag skicka en räkning på det till dom? Det var ju trots allt dom som balla ur helt med detta och tvingade mig att spendera större delen av dagen på sjukhuset. Och åka ambulans. Helt i onödan. Jag kommer fan aldrig mer besöka en vårdcentral.

Komvuxstudier

Funderar på att återuppta mina komvuxstudier när jag har flyttat. Vore kul att se om man kan åstakomma nånting. Skulle kunna tänka mig att läsa nåt datorrelaterat sen på högskolan. Gärna nåt som har med linux/unix och programmering att göra.

Ishackning

Idag så är det ishackning som gäller. Bort med isen från garageuppfarter så att dom gamla kan ta sig ut. Tungt men ändå skönt att få ta i lite.

Bank på mobilen

Nordeas hemsida fungerar bra på mobilen och då har jag en vanlig mobil. Ingen sån där iphoneskit. Synd att nordea tog bort dom där skrapkoderna. Dom fungerade ju riktigt bra och kortet var enkelt att ha med sig. Jävla nötter som skall vara så lättlurade och tvinga fram dosan. Den bär man ju inte med sig hur som helst.

Töväder

Töväder idag så det finns inte så mycket som man kan göra. Åker runt och kollar om det rasat snö från taken.

Ny vecka

Ny vecka igen då. Dom närmsta dagarna kommer vara en lång väntan på att få skriva på kontraktet. Sen så kan man slappna av lite. Sen blir det att vänta på 5 mars och den efterlängtade flytten.

Dårfinkar och dönickar

En väldigt besynnerlig och ointelligent politiker fick mig att tänka på denna gamla tv-series namn. Kändes passande med tanke på dom uttalanden som gjordes. Det är sanslöst att det finns människor som röstat på den dåren...

Grusningen

Det är rätt intressant att se hur grusningen sköts nu när det är isbana. Där kommunen hanterar grusningen så är det fullt med grus. Där privata aktörer som HSB sköter det hela så är det riktigt snålt grusat. HSB verkar ha grusat lika mycket under hela vintern som kommunen gör under en eller två gånger.

Det märks på trottoarer i villaområden också att det är villaägarna som ansvarar för trottoaren utanför tomten. Där är det alltid dåligt skottat och grusat. Vissa ställen så är det inte skött alls. En del små bostadsägare är väldigt dåliga på det där med.

Många gnäller på kommunen när det är dåligt med skottningen och halkbekämpningen. Men man undrar hur många gånger dessa personer går i ett område som inte ansvaras av kommunen utan av dom som äger husen där. Kommunen har ofta ansvaret om många bilvägar i villaområden, men trottoarerna är som sagt villaägarna som ansvarar för.

Kollar på film

Jag gillar ju katastroffilmer, det är nåt speciellt med dom. Spelar inte så stor roll vad det är som skapar katastrofen även om jag har en förkärlek till naturkatastrofer. Hittade en film idag på SVTPlay från Nya Zeeland som handlar om en jordbävning samt en tsunami och vad som händer efter den. Det gör inte så mycket att effekterna inte är dom bästa, dom har gjort ett ganska schysst arbete. Det är dock inte nån av dom bättre filmerna jag sett. Kul i alla fall att se nåt som inte är producerat i USA.

Flyttsugen

Jag är redigt flyttsugen nu, jag har nästan gjort klart allt inför flytten och nu är det bara att vänta. Och det kommer bli en lång väntan. Jag skulle flytta idag om jag hade kunnat, så sugen är jag. Men det är bara att bita ihop och vänta tills det är dags. 38 dagar kvar idag och man kommer säkert räkna ner varje dag tills dess.

Webbprojektet

Idag så har jag grejat lite med webbprojektet. Fått iordning dom kategorier som jag vill använda mig av i projektet. Jag har dessutom skrivit två guider. Den ena handlar om hur man installerar Debian GNU/Linux och den andra handlar om hur man installerar CentOS Linux. Båda guiderna är fokuserade på servermiljöer. Jag har ett par guider till som jag planerar att skriva idag. Sen så skall jag försöka skriva minst en guide om dagen till denna sida så att jag så snart det är möjligt kan offentliggöra den.

Kickup Pure Effect

Jag slutade ju med vanligt snus förra söndagen. Abstinensen har blivit tyngre och tyngre för var dag som gått. Det har inte blivit lättare på nåt sätt än. Idag så köpte jag en dosa med Kickup Pure Effect bara för att ha nåt under läppen ett tag. Det är ju ingen tobak/nikotin i den så det är förhoppningsvis inte nåt dåligt val av mig. Har känt mig stressad och ofokuserad ett tag nu och det är inte roligt.

Jag hoppas att jag kan få lite lugn ett tag nu så att jag kan börja fokusera på rökningen sen. Se om jag kan trappa ner och sen sluta helt. Men först så behöver jag känna att jag inte har nåt kvar av den abstinens som snusningen har gett.

Jag fattar inte dom som slutar röka med hjälp av snusningen. Snusningen är visserligen bättre för kroppen än vad rökningen är. Men det är fan så mycket svårare att sluta snusa än vad det är att sluta röka. Med snuset så får man en konstant ström av nikotin under större delen av dygnet. Med rökningen så får du bara det under tiden du röker. För att få liknande av rökningen som med snuset så får man röka konstant under dagen.

Webbprojekt

Jag startade ett litet webbprojekt för ett tag sen. Då satte jag mig och installerade wordpress och gjorde iordning grunden för detta projekt. Tanken med projektet är att jag skall samla kunskap på ett ställe om Linux, PHP och wordpress. Tre saker inom datavärlden som intresserar mig väldigt mycket. Idag så tänkte jag arbeta vidare på projektet så att jag kan lansera det senare i vår. Känns kul att ha nåt sådant i gång igen. Var länge sen jag gjorde nåt vettigt inom datorvärlden.

Isbana

Idag är det så där jobbigt ute när man skall ta sig fram. Vintern har inte varit jobbig på nåt sätt i övrigt. Det jobbiga har varit när det blivit plusgrader och att det blivit isbanor överallt. Med bristen på grus så har det varit svårt att ta sig fram. Jag får ju gå till jobbet för det mesta och 4 km på isbana är inte enkelt. Även om man har broddar på sig. Ligger det ett tunt lager slask ovanpå isen så får broddarna sämre fäste.

Jag tycker det är bättre att det är kallt hela tiden så att man slipper den här isen...

Webbprogrammering med PHP


Jag köpte denna bok då jag ville ha en schysst och hyfsat ny bok om PHP. Jag hade en redan på engelska men har känt mig lite seg i skallen så jag letade upp en på svenska. Denna var den jag hittade som givits ut ganska nyligen och som hade ett schysst pris. Kollade beskrivning av boken och gjorde sen en beställning.

Shit va besviken jag blev. En bra nybörjarbok skall ju ha bra förklaringar på hur saker fungerar och hur man löser specifika uppgifter. Det är bättre att det är kortfattat och rakt på sak, än att det är som i vissa böcker där det kan bli tjatigt och långrandigt. Men denna bok beskrev nästan ingenting. Ändå riktar den sig till totala nybörjare inom programmering. Den inleder en del väldigt kortfattad och visar sen ett exempel. Dessa exempel förklaras inte på något sätt.

Kanske boken skulle fungera på en skola där läraren går igenom allt med eleverna och boken bara används där. Att man som elev bara skall få lite på papper och sen plockar man på sig resten via lärarens förklaringar. Det står dock inget nånstans att det skulle vara en sådan bok. Får se hur stor användning jag har av den. Känns surt dock då man betalt över 200 kronor.

Titel: Webbprogrammering med PHP
Författare: Morgan Augustsson och Stefan Folkesson
Förlag: Pagina
ISBN: 978-91-636-0973-2

Träning

Funderar på att testa lite träning under söndagen. Tänkte om man skulle göra lite viktlös träning bara för att känna hur det känns. Se om man kan komma igång ordentligt under nästa vecka. Vore väldigt skönt om kroppen orkade med lite träning snart. Är inget kul att sitta här och inte kunna göra nåt vettigt med tillvaron...

Flyttarbete

Nu har jag gjort allt som jag kan göra inför flytten. Det som är kvar är det som jag bara kan göra dagarna innan jag skall flytta. Funderar på om jag skall ta ledigt på fredagen den 4 mars så jag verkligen kan fixa med allt. Får kolla det efter jag varit och skrivit på kontraktet. Kan vara skönt att ha lite sovmorgon dagen innan flytt och sen i lugn och ro fixa med det sista.

Snus

Imorgon så är det en vecka sen jag hade snus. Och abstinensen har inte gått ner något känns det som. Jag har fortfarande ett stort sug efter snus och vill ibland bara stoppa in en prilla och njuta. Det är nog lika mycket nikotinet som det att man har nåt speciellt under läppen som gör att det är så svårt.

Väder

Jag har länge varit intresserad av väder och väderfenomen. Speciellt sånt som åska, blixtar, tornados osv. Detta har gjort att man fått en rätt bra inblick i det med att förutspå vädret. Det ligger vetenskap bakom det hela men det bästa man kan säga är att det är kvalificerade gissningar. Väder är oerhört oförutsägbart och tenderar att ändra sig snabbt.

På mitt arbete så är vi påverkade av vädret hela tiden. Detta gör att mina arbetskamrater följer väderprognoser. Jag gör det inte själv för det är ändå inget man kan göra åt det. Man måste ju arbeta oavsett hur vädret ser ut. Det intressanta är att många blir irriterade på SMHI för deras prognoser och dom verkar inte förstå hur komplicerat det hela är.

Men, på senaste tiden så har visserligen prognoserna från SMHI varit mer felaktiga än på väldigt länge. Känns inte längre som att det går att lita alls på den information som dom tagit fram från sina vädertolkningar. Är det så att vi fått sämre meteorologer i Sverige, eller att vädret är mer oförutsägbart än tidigare? Men norrmännen verkar ju få till det hyfsat.

Klart

Nu är det klart i mitt källarförråd. Jag har plockat en massa och kollat igenom alla lådor som jag ansåg behövdes. Det blev 2 papperskassar som skall till tidningsåtervinnningen samt en svart plastsäck som skall till bränning på sopstationen. Får se när man får möjlighet att köra iväg detta.

Funderade lite på det med flytt och jag insåg att jag flyttat väldigt mycket i mitt liv. Sen jag skaffade min första lägenhet så har jag flyttat tolv gånger. Nästa gång jag flyttar så blir det min trettonde flytt.

Skall man räkna med dom flyttar jag gjort som barn, eller som jag fått göra för att mina föräldrar flyttat så blir det mer. Vad jag minns så skedde det 4 flyttar under den tiden. Det betyder att jag flyttat totalt sexton gånger i mitt liv. Och nästa flytt blir den sjuttonde. Sexton flyttar på 35 år är nog rätt mycket.

Skall snart ner i det källarförråd som tillhör lägenhetsinnehavaren och se om jag har grejer där som man kan ordna med.

Arbete

Nu skall jag snart bort och rensa i källarförrådet. Samt försöka packa om lite så att allt blir så enkelt som möjligt när det blir flytt. Jag kollade bostadsbolagets sida igår över lediga lägenheter och den jag tittat på är inte med där längre. Det är ju ett bra tecken...

Area Turns Red...


Vargjakt på gång

Den kampanj som startats mot vargjakten är väl kanske inte den smartaste. Men ibland känns det som att man får ta till metoder som provocerar. Varghatarna gör ju allt dom kan för att få bort vargen. Tjuvjakt, åtlar osv förpestar tillvaron för den svenska vargen. Det finns också jägare som skulle kunna tänka sig att gå längre för sin rätt att skjuta varg än vad som är tillåtet. Är det då konstigt att andra vill provocera dessa människor som bara tänker på sina jaktmöjligheter...

Själv så hoppas jag att Rovdjursföreningen och Naturskyddsföreningen kan påverka det hela på ett bra sätt...

Förbereda

Även om jag inte har fått hyreskontraktet än så funderar jag på att börja greja lite inför flytten. Finns en hel del att göra borta i källarförrådet. Behöver packa om en del saker samt rensa lite. Är bättre att rensa ordentligt innan flytt. Annars riskerar man att göra som man gjorde i förra flytten. Bara skjuter det på framtiden. Sen så har man bättre möjligheter nu att slänga större mängder skräp.

Huvudvärk

Kommer bli en jobbig dag idag. Har sanslöst ont i skallen och inget kan man göra åt det.

Öm

Min katt gillar att slicka på min haka av nån anledning. Det är lugnt om man inte rakat sig på ett tag. Men när man inte har skäggväxt så är det en riktig pina. Katter har ju inte nån len tunga. Hon tenderar att göra det när man sover med så man kan inte stoppa henne. Huden är redigt öm efter hon varit igång.

Lastbil

Nu har jag kollat med jobbet om att hyra lastbilen vid en eventuell flytt. Det gick bra så det är skönt att ha det fixat.

Snusning

Nu har jag hållt upp från snuset sen i söndags. Känner fortfarande av en kraftig abstinens. Men det går åt rätt håll i alla fall. Om nån vecka eller så så kan man börja titta på rökningen.

Nya tider

Det som händer nu i januari kommer ha stor betydelse för hur mitt liv kommer bli dom närmsta åren. Jag har nu gjort vad jag kan för att styra det mesta åt rätt håll. Jag har lite kvar själv att göra men det mest avgörande ligger inte i mina händer.

Under nästa vecka så får jag förhoppningsvis hyreskontraktet och jag kan sikta in mig på flytt i mars.

Någon gång i januari så kommer jag förhoppningsvis få ett positivt svar på mitt förslag som jag gav till CSN. Detta är nog det viktigaste och mest avgörande för min framtid. Ett positivt besked kommer göra saker så mycket bättre. Ett negativt besked riskerar att ställa till det ordentligt om det vill sig illa.

Om det blir positivt med både lägenheten och CSN så återstår det "bara" några saker som jag behöver lösa. Och det får ta den tid som behövs. Men med positiva besked från dom så kommer man få så mycket energi att använda till detta. Då skall jag göra allt jag kan för att sluta röka och sluta dricka energidrycker. Och förhoppningsvis så är jag "ren" när jag flyttar in i lägenheten i Skara.

Och när jag känner mig frisk nog så skall jag sätta igång med träningen igen. Och jag skall göra det till en stor del av min tillvaro. Jag siktar på fem träningspass i veckan.

Kanske även man får energi till att följa en annan dröm och studera lite på vuxenutbildningen? Men det får bli ett mål när allt annat är avklarat. Kan det vara min tid nu? Vore skönt i så fall för det skulle vara första gången i mitt vuxna liv som man verkligen kommer framåt och där man kan hålla sig uppe på topp utan att ha ett samhälle som bara jävlas med en....

Lägenhetstitt

Nu har jag varit i Skara och tittat på lägenheten. Det var en riktigt schysst lägenhet som jag är enormt intresserad av. Jag vet inte än om jag verkligen får den. Skall dit på onsdag nästa vecka och prata kontrakt. Men det verkar lovande för den är reserverad för mig just nu.

Lägenheten ligger rätt schysst till. Området verkar vara helt ok. Det är nära till Vilanbadet om man vill simma eller träna på gymet. Nära till busshållplatsen när man skall till jobbet. Bra sortiment av matbutiker inom rimligt avstånd. Blir att kolla upp mer sen när man vet att man verkligen får lägenheten.

Allt känns bra i alla fall. Och det går rätt bra att pendla med. Blir med expressbussen och en resa på 25-30 minuter en väg. Men hållplatsen i Skövde ligger nära arbetet med så det är bra. Återstår att se hur många det är som åker vid den tiden dock. Man kanske får stå upp hela vägen.

Träna med kroppsvikt

Det är intressant faktiskt att människor inte vet om hur bra och givande det är att träna med sin egen kroppsvikt. Och hur enkelt det är egentligen. Allt man behöver är lite tid och en schysst plats att vara på.

Att träna med kroppsvikt är bra både för vana och ovana. Man får en bra grundträning som dessutom är mindre riskfylld för kroppen. Man minskar alltså risken för onödiga skador. Sådana kan man ju råka ut för på gymet om man gör fel. Den risken är avsevärt mindre med kroppsviktsbaserad träning.

Det finns bra hjälpmedel också som man kan använda sig av som inte kostar mycket. Som en fitnessboll, hopprep, osv. Och man behöver ju inte lägga ner så mycket tid på den typen av träning. Vinsterna är många och några av dom är att man slipper vanliga besvär med rygg, nacke etc.

Så vad väntar du på?

Rastlös

Efter en väldigt jobbig förmiddag med en massa samtal och konstiga besked så kan jag nu istället fokusera på lägenhetsvisningen i eftermiddag. Nu börjar jag bli rastlös istället och vill att tiden skall gå fort. Det är över en timme kvar tills man skall sätta sig i bilen och bege sig till Skara.

Skall titta på två lägenheter idag och en av dom är ledig till 1 mars. Bäst vore det om jag kunde få någon som hade inflyttning i april men det fungerar ekonomiskt med mars också. Så det är inte helt omöjligt att jag tar den lägenheten som är ledig i mars.

Vore skönt att få en lägenhet snart och om det krävs att man flyttar i mars och får en lite ansträngd ekonomi ett par månader så är det värt det. Kan jag sluta med rökningen och andra laster innan dess så borde det inte vara några problem alls. Jaja, får se hur det går med allt idag...

Tottenham Spurs gillar inte den nya arenan...

Tycka vad man vill om att en klubb som precis fått sina stora framgångar med Champions League. Dom borde väl gilla läget överlag och göra vad dom kan med vad dom har.

Men, en fotbollsarena skall vara enbart för fotboll. En arena som gjorts för att passa även friidrott är ingen bra arena. Jag vet själv för jag har varit på både nya Ullevi och gamla Ullevi i Göteborg. Och fotbollsupplevelsen på Nya Ullevi har aldrig varit bra.

Jag är en sportintresserad människa som gillar flera sporter. Jag tränar själv löpning, cykling etc. Jag följer även andra sporter med stort intresse så som fotboll, hockey m.m. Och jag vill inte att en fotbollsarena skall innehålla komponenter som stör upplevelsen. Sen är det skitsamma vad det är för klubb det handlar om.

Mallorca

Mallorca verkar vara ett populärt resemål för cyklister. Det skall vad jag hört vara ett riktigt bra cykelställe. Men jag vill inte åka dit trots att jag är cyklist. Det verkar vara nåt i luften där nere som får vuxna människor att kalla Mallorca för mallis. Och jag vill inte bli smittad av någon sådan sjukdom...

Varg

Vi diskuterade varg på jobbet igår och en av mina arbetskamrater frågade mig vad jag skulle göra om det kom in en varg på min tomt. Jag skulle låta den gå runt tills den tröttnar och ta lite fotografier. Jag skulle inte störa den på något sätt då den ändå inte har nåt intresse av att attackera mig. Jag skulle tyckt det var oerhört spännande att få se en varg på så nära håll. Vi har ju knappt någon varg kvar i Sverige så det hade varit en unik situation.

Rusning efter vapen

Idag så kan man läsa om hur försäljningen av vapen har ökat i Arizona efter det som hände där. Första tanken man får är att det hjälper ju verkligen. Vapen är lösningen på alla problem. Skjut först och fråga sen.

Hur skall vi svenskar göra när vi blir rädda? Vi får ju inte köpa vapen hur som helst och vi har ju heller inte rätt att skjuta hur som helst heller. Vilket man verkar få göra i Tea Partys USA. Sanslöst egentligen att dom tror att vapen skulle vara en bra lösning på nåt.

Besvikelse

Har blivit riktigt besviken på det bostadsbolag som jag var i kontakt med i Töreboda. Dom ringde mig på fredagen och började prata om en lägenhet som jag kunde få titta på. Dom behövde prata med den nuvarande hyresgästen om att få visa lägenheten. Detta skulle dom kolla upp och sen bekräfta allt till mig. Besöket skulle ha gjorts i morgon men dom har inte hört av sig och jag har därför tappat allt intresse för Töreboda. Det är illa att man inte kan meddela hur allt ligger till oavsett vad beskedet är.

Jag tog ledigt för detta besöket och det hade inte varit roligt om man gjort det helt i onödan. Tack till Centrumbostäder i Skara för att ni kunde ordna visningar på ett par lägenheter med så kort varsel. Inga krångel alls när man pratat med er. Jag hoppas att jag kommer få en lägenhet där sen då det verkar vara ett bra bolag. Så skall det alltid vara.

Det verkar vara unikt numera med bra och personlig kontakt. Som exempel på dåligt så kan man nämna Apartment Bostad (Akelius) som valt bort den personliga kontakten helt och som inte meddelar om saker alls. Dom bara markerar intresseanmälningar med siffror.

Trött

Ingen bättring idag, är ännu tröttare idag. Jobbigt att man skall vara så orkeslös. Man får inget vettigt gjort alls just nu. Vill verkligen att det vänder snart.

Tröttheten håller i

Det trötthet som jag känt under hela dagen sitter kvar nu på kvällen och det blir inte mycket gjort. Trist men inte mycket att tänka på utan det får bli en slapparkväll och se om man piggnar till i morgon.

Lite besviken på det bostadsbolag jag är i kontakt med. Dom ringde ju mig i fredags förra veckan om en lägenhet dom hade. Vi kom överens om att jag skulle kolla på lägenheten på torsdag så jag tog ledigt från arbetet. Hon skulle återkomma med bekräftelse när hon pratat med den nuvarande hyresgästen. Jag har fortfarande inte hört nåt och imorgon är sista dagen innan det tänkta besöket. Man börjar bli lite orolig. Jag vill ju få besked om saker i god tid innan man skall göra nåt.

Har erbjudande från ett annat bolag också, får se hur jag kan göra med lägenhetstitt där. Bolagen verkar vara lite krångligare nu för tiden. Man måste kolla på dom tillsammans med nån från bolaget. Förr så kunde man ju besöka den nuvarande hyresgästen på en kväll eller helg och titta. Sen lämnade man ett besked till bostadsbolaget. Riktigt krångligt men får jag en lägenhet så är det egentligen värt allt "besvär".

Kroppsfixering

Jag har egentligen aldrig varit kroppsfixerad, och jag tycker väl egentligen inte att jag blivit det nu heller. Jag har aldrig brytt mig om hur kroppen ser ut bara man mår bra och är nöjd med vardagen.

Men sen jag fick jobbet jag har nu så har man börjat tänka mer på sånt. Men egentligen inte på det sätt som jag relaterar till kroppsfixering. Jag skiter fullständigt vad andra tycker.

Det hela började med att jag tröttnade på hur saker såg ut och hur dom sett ut under flera år. Livet som datornörd har inte varit snällt mot kroppen. Man har börjat få en kropp som liknar en "gubbkropp" och jag är ju "bara" 35 år. Jag har i alla fall fått lite tankar om framtiden och några mål som jag hoppas nå.

Mitt stora mål är att komma i form och att leva ett sundare liv. Att ha en fritid där man växlar mellan träning och datorintresset för det lever vidare. Att få en vältränad kropp för mig är inte en utseendegrej, jag ämnar inte att behaga omgivningen. Det är ett sätt att se att man klarat av det hela.

Jag vill se om jag kan gå från nuvarande kropp till en vältränad kropp. Inte nån bodybuildarkropp utan en mer fitnessinspirerad grej. Och om jag klarar det så vill jag se hur lång tid det tog. Jag vet att det kommer kräva en massa från mig, både med uppoffringar, tid och annat. Men det är ett intressant och givande mål.

Tanken är att jag när jag väl är igång och har varit så ett tag så skall jag ligga på 5 träningspass i veckan. Tre pass skall handla om kondition och två pass om styrka. Jag vill nå en nivå där jag skulle om jag ville klara av ett triathlonlopp med hyfsat resultat.

Vi får väl se hur det går med allt. Sporrad är jag i alla fall...

Det politiska

Har en del funderingar på att aktivera mig politiskt igen. Det finns ju en del som man vill vara med och påverka. Blir ett annat parti i så fall.

Trött och omotiverad

Idag så är man riktigt trött och omotiverad. Känns tung och tomt i skallen. Hoppas i alla fall att jag kan komma igång med träningen idag.

Gruset börjar ta slut

Det verkar som att gruset börjar ta slut. Blir ju intressant att se hur detta kommer utveckla sig. Finns ju många ställen som är i behov av grus. Isen dominerar.

Slask väntar

Nu sägs det att vintern har ändrat kurs och vi kommer få slaskväder under resten av januari. Det finns ju ingen anledning att gnälla över det utan det är bara att gilla läget. Man kan ändå inte göra nåt åt det. Det intressanta med vädret är att vissa aldrig verkar vara nöjda. Det är för varm, det är för kallt, det regnar för mycket, det snöar för mycket, osv. Är svenskar verkligen så klena?

Värst är dom som jobbar inomhus och som tar sig till jobbet med egen bil. Slappare och gnälligare människor än dom finns inte. Hur orkar ni gnälla så mycket? Varför inte lägga den energin på nåt positivt istället. Eller är det så att livet bara är skit rakt igenom? Glaset är alltid halvtomt?

Triathlon

Jag har funderat mycket kring det med träning och jag tror att jag vill hålla på med triathlon. Cyklingen och löpningen har jag redan. Får se om det går att lösa simningen på ett bra sätt. Simma kan ju vara ett kul komplement till cyklingen och löpningen. Hittar man ett bra ställe att simma på som inte kostar allt för mycket så skulle man ju kunna lägga upp intressanta och varierande träningspass...

Snöras



Idag så har det rasat mycket snö från taken. En av våra kunder hade haft ett ras under natten och hela hans gång var full med hårdpackad snö. Över en meter hög snö och vi fick gräva igenom denna snö i runt 8 meter för att han skulle komma ut från huset.

Hos en annan kund så hade taket till carporten rasat och hamnat på bilen. Smällen blev så hård på bilens tak att rutorna hade exploderat. Det blir inte billigt att fixa.

Förra veckan på fredagen så hade det skett en del ras också. Grannen till en av våra kunder hade fått balkongen förstörd. En stor träbalkong med ett träräcke hade dom. Nu är räcket helt borta och det är stora skador även på golvet. Våra kunder är pensionärer så att dom har svårt att förbereda sig för sådant är inte så förvånande. Men när unga par inte har vett att göra nåt åt saker så är det lite svårt att känna sympati. Man kan ju inte få ut nåt på försäkringar när det gäller sånt. Man ansvarar ju för sitt hus...

Fortsatt halt är det i alla fall men det har inte varit allt för svårt att förflytta sig.

Lågt tempo

Det har varit riktigt lågt tempo på jobbet ett tag nu. Det är lite jobbigt då man inte arbetar upp nån hunger och jag har riktigt svårt att äta när jag inte är hungrig. Får hoppas att man kan komma igång med träningen snart. Då kanske man kan bygga upp lite hunger på dagarna.

Halt

Det gick hyfsat bra att ta sig till jobbet. Körde med mina broddar. Halkade till på några ställen trots broddarna. Kan tänka mig hur det hade varit utan dom.

Söndagsångest

Idag så har jag sån där söndagsångest, ni vet den där man får inför kommande arbetsvecka. Jag har inte haft den på väldigt länge. Varför bry sig om nåt som man inte kan påverka en då. Det är ju inte alltid kul att arbeta, man har dåliga dagar. Så är det ju för alla. Men det finns ju alltid saker att se fram emot ändå. Man får träffa sina arbetskamrater och vara lite social. Jag har ju schyssta arbetskamrater och vi har kul tillsammans. Sen är ju aldrig löningen fel den heller.

Men idag så har jag fått den i alla fall. Den där ångesten som vissa verkar ha varenda söndag. Hur orkar dom egentligen? Man blir ju bara så trött i skallen och allmänt omotiverad...

Halt



Idag är det sanslöst halt ute, det är knappt att man kan röra på sig. I höstas bestämde jag mig för att börja löpträna och i december så köpte jag ett par broddar så jag kunde löpa på hårt packad snö. Det kommer hjälpa mig nu när jag skall gå 4 km till jobbet varje dag under nästa vecka. Om jag inte börjat med löpningen så är det ytterst osannolikt att man köpt broddar. Det kunde ju presenterat en del obehagliga problem när man nu skall gå till arbetet...

Revolution OS




Började kolla på två klassiska dokumentärer om Linux igår. Började med Linux - Den öppna källkoden som sändes på SVT för länge sedan. Idag så har jag tittat på Revolution OS som är en annan dokumentär om Linux som är riktigt intressant. Linux är mitt primära operativsystem så det är alltid kul att se historien bakom detta system, människorna etc.

Det finns många inspirerande personer inom öppen källkod och några av dom är Linus Torvalds, Richard Stallman, Jon Hall, Ian Murdock och Patrick Volkerding.

För mig så är Linux det självklara systemet att köra. Det ger en frihet att göra det man vill utan några direkta restriktioner. Jag gillar tanken på att människor arbetar tillsammans och att man delar med sig av sitt arbete. Linux är ett kraftfullt men endå väldigt enkelt system.

Varma mackor

Nu skall jag stilla hungern med varma mackor i ugnen. Det blir rostbröd, skinka på det och sen vitlökspulver och chilipulver på skinkan. Krossade tomater därefter och slutligen en lagom mängd ost på detta. In i ugnen och när dom är klara så lägger man oregano på och njuter av denna enkla härlighet...

Ishackning




Idag så hackade jag loss en massa is från balkongen. Eftersom man gått ut varje dag på balkongen för att röka så har snön packats ihop rejält. Sen vid förra tövädret så blev det is och har varit så sen dess. Idag så verkade det rätt tillfälle att försöka få bort det mesta av isen då det är töväder igen. Men det var inte så lätt som jag trodde det skulle vara. Tog nog nån halvtimme i alla fall att rensa en bit som var ett par meter lång och en meter bred. Nu är det mesta borta i alla fall och vi kan gå ut nu utan att riskera nåt.

Blogga från mobilen

Tänkte att jag skulle göra ett försök till att blogga via mobilen. MMS är inget alternativ då man inte får en ordentligt rubrik. Jag försöker blogga via opera i mobilen. Men förra gången jag försökte så fick jag felmeddelande som sa att jag försökte skicka ett tomt inlägg. Och jag som hade skrivit ganska mycket.

Inspirerande människor

Jag tycker det är roligt och inspirerande när man får läsa om människor som har lyckats göra mycket på egen hand. Det roligaste som finns är självlärda människor som lärt sig nåt helt på egen hand eller i alla fall nästan helt på egen hand. Det finns många sådana i världen och det är dom som åstakommer dom intressanta sakerna. Dom som är bäst/kunnigast inom datorvärlden är inte dom som läst på högre utbildningar utan dom som lärt sig själva hemma vid sina egna datorer.

En självlärd person har en större passion för det aktuella ämnet. Den tenderar att spendera mer tid att lära sig och att finna den information som hjälper just dom. Jag är självlärd inom datorer och inom engelska. Den mesta engelskan som jag kan har jag lärt mig på egen hand och inte i skolan.

Frusen

Idag så är jag så där jobbigt frusen. Man känner sig kall ända in i skelettet och det är ingen skön känsla. Värre är det då det är 2 plusgrader ute och inget skäl till att frysa. Jag är ju van vid att arbeta ute i -19. Men det är väl antagligen så att man inte blivit av med feber och sånt än....

Filmkväll idag igen...



Det blir film idag igen och lite annorlunda tema även om det kommer i liknande genren. Gårdagens filmer är för mig en blandning mellan science fiction och skräck. Medans dagens filmer mer blir ren skräck. Jag har tänkt att jag skall titta på The hills have eyes 1 och 2. Som vanligt så är ettan bättre en tvåan. Men båda är klart sevärda.

Hemmastudier

Jag har gjort en del tama försök att komma igång med lite studier hemma ett tag nu. Men sjukdomar och tunga arbetspass på jobbet har gjort att man inte riktigt varit motiverad. Det är ju alltid bra att hålla igång hjärnverksamheten och för min del handlar det mycket om datorer och om träning som jag vill få mer kunskap om.

Har tänkt göra ett försök nu att komma igång med PHP programmering. Det är både intressant och användbart. Första steget blir att göra iordning min gamla laptop som börjar bli för trött för ett grafiskt system. Tänkte börja använda den som server istället. Då kommer jag bara köra webbserver samt en filserver. Kommer bara köra den inom det lokala nätverket så det gör att den inte behöver arbeta så hårt. Ett bra arbete för gamlingen som i år blir 9 år gammal.

Personlig budget

Eftersom det är ett nytt år och jag har andra förutsättningar nu än vad jag haft på länge så har jag börjat arbeta med en seriös budget. Tidigare så har jag bara skrivit ner på ett papper för den aktuella månaden som jag slängt när jag betalat allt. Jag tänkte ändra på detta nu...

Min bror skapade för många år sedan en budget i Microsoft Excel, denna har han och vår mor använt länge nu. Jag tog mallen och förde över denna till Open Office och sparade i det format som den använder sig av. Idag så började jag fundera på hur jag skall hålla denna lätt tillgängligt. Jag har ju flera datorer och jag vill inte ha Open Office installerad på alla dom.

Idag så testade jag att föra över Open Office dokumentet till Google Docs. Där omvandlades dokumentet till Google Docs egna format. Allt gick riktigt bra och nu har jag tillgång till min budget var som helst där jag har en internetuppkopplad dator. Det är så det skall vara även om jag inte gillar Internet 2.0.

Bostadsrätt

Jag har bott i en bostadsrätt som inneboende sen sommaren 2009 och jag förundras över hur illa det kan vara. Jag har haft dåliga grannar när jag bott i hyresrätter men det går oftast att fixa om man bor hos ett seriös bolag, eller så kan man använda sig av hyresrättföreningen. Men det gäller då att man är medlem och det var jag inte när jag hade dåliga grannar och en dålig hyresvärd.

Jag hade riktigt dåliga grannar i min första lägenhet i Tibro, och vad jag än försökte göra så blev det aldrig nåt bra resultat av det hela. Det slutade med att jag fick flytta till en annan lägenhet. Men jag har haft problem med grannar när jag bodde i Åby (Norrköping) men då tog bostadsbolaget hand om det. Det är oftast bättre om man bor hos ett kommunalt bostadsbolag än om man bor hos en privat. Så har det varit för mig genom alla år i alla fall. Värst är mindre privata bolag.

I alla fall, det verkar som innehavare av bostadsrätter tror att man kan göra precis vad man vill bara för att man har köpt lägenheten. I en bra förening så är det inte så, men om föreningen är slapp så kan det bli en miljö där det är påfrestande att leva. Jag gillar att bo i lägenhet men ibland önskar man att man bodde i ett hus så man fick bort mycket av det som sker i vissa bostadsområden.

Det är trist att många har så liten respekt för sina grannar. Jag har aldrig haft nån jättebra kontakt med mina grannar mer än på nåt enstaka ställa. Visst, man hälsar och sånt men det är inte mycket mer. Dock så betyder ju inte detta att man kan bete sig hur som helst. Jag har alltid försökt se till att leva på ett sätt som fungerar för mig men som samtidigt inte stör grannar. Nån enstaka gång så kan man göra sånt som hörs och då kan man alltid förvarna grannarna att man tänkt göra nåt. Men att regelbundet göra saker som stör är vansinnigt.

Och i bostadsrätter så kan det blir mycket mer av denna vara då det är fritt fram att renovera etc...

Döda djur

Efter dom senaste rapporterna om massdöd bland djur på olika platser så visste man att det inte skulle dröja länge förrän religiösa flum började prata om undergång. Det rapporteras bland annat om att 8000 duvor föll från skyn, massdöd av fiskar, plus en del annat. Allt har givetvis en naturlig och vetenskaplig förklaring. Och det är bara en slump att det händer så mycket nu. Det händer mycket med klimatet nu som påverkar djurlivet men också så är jorden skadad av människans framfart och man kommer se sånt här mer och mer framöver.

Varför kan inte människor använda skallen när det gäller sånt här. Det var lika illa när LHC startade och en massa religiösa flum började prata om svarta hål och jordens undergång. Man undrar ju vad som pågår i deras skallar och om dom har nån förmåga överhuvudtaget att tänka logiskt och att använda sunt förnuft.

Resident Evil


Idag så blir det filmkväll, är sugen på lite postapokalyptisk film. Så det blir dom tre första Resident Evil filmerna som jag tänkt gå igenom under kvällen. Jag älskar postapokalyptiska berättelser av alla dess slag. Det är roligt att se hur författaren föreställer sig miljön och människorna efter en apokalyptisk händelse.

Det finns många bra filmer i denna genre och det är alltid intressant att se hur man tror att människor skulle bete sig. Det är svårt att veta eftersom ingen upplevt någon sådan händelse. Men jag tror nog att man träffat rätt bra när det gäller det mänskliga beteendet.

Flytt till Töreboda

Nästa torsdag så skall jag till Töreboda och kolla på en lägenhet. Det är en tvåa som dom ringde mig om i morse. Hyran var riktigt bra, billigare än vad jag räknat med. Så det är bra ifall man får den. Vet dock inte om det är varmhyra eller kallhyra, jag hoppas på varmhyra för annars kan det springa iväg.

Har även fått möjligheter till att kolla två lägenheter i Skara och det tänker jag göra om det inte blir nåt i Töreboda. Men vad som än händer så verkar det som att jag kommer få flytta framåt april och det känns underbart. Jag har snart varit inneboende i två år och det börjar bli riktigt påfrestande. Men klart värt det med tanke på att att jag fått jobb pga att jag gjorde det valet sommaren 2009.

Töreboda är ett väldigt litet samhälle men det gör inte mig så mycket. Verkar ha ett gym där men dom har ingen hemsida så jag vet inte om dom fortfarande finns eller om vad det kostar att träna hos dom. Jag hittar bara information om ett gym hos olika företagsfaktasidor.

Pendlingen kommer gå riktigt bra också, dyrt dock. Man får åka tåg och det tar runt 20 minuter en väg. Inte så långt att gå till och från tåget heller varken i Töreboda eller i Skövde. Och man åker på vanligt busskort. Hyfsade tider med avgångar och ankomster verkar det vara med.

Jag hoppas faktiskt väldigt mycket på den lägenheten i Töreboda även om jag inte sett den än. Men den lär väl knappast vara värre än den mögelangripna lägenheten som jag tvingades bo i när jag bodde i Tibro. Det var riktigt illa...


Tung dag

Idag har det inte varit roligt. Har haft magknip hela morgonen och den vill inte försvinna. Det är extra störande med tanke på att man skottar snö och behöver använda magmusklerna. Det verkar inte heller som att jag blivit frisk än. Känner mig tung och febrig i kroppen. Inte kul då jag inte tränat nåt sen dagen innan julafton och jag vill verkligen komma igång med träningen.

LCHF-fanatiker

Jag tvivlar faktiskt inte på att det finns personer som blir hjälpta av LCHF-dieten. Men något som jag stör mig på är hur dessa fanatiker inte verkar tåla det minsta att någon ifrågasätter denna diet. Och jag stör mig på att dom verkar tro att det är en mirakelkur som fungerar för alla oavsett.

Jag är en köttfantast, jag älskar kött. Jag har haft perioder i mitt liv där min huvudföda har bestått i proteiner och fett. Och väldigt lite kolhydrater. När jag haft dessa perioder så har jag haft en kass mage, jag har ständigt varit trött och orkeslös, jag har mått skit rent allmänt. Och jag har levt så tillräckligt länge för att veta att det inte är några övergångssymtom.

När jag äter en mer balanserad kost med rätt mängd kolhydrater, protein och fett så mår jag som bäst. Jag behöver ha ett intag av fett som är max 20% per dag. Sen ligger jag runt 30-40% på kolhydrater, och 40-50% på proteindelen. När jag gör detta så försvinner magproblemen, tröttheten och min kropp mår riktigt bra. Jag får dessutom bättre resultat i träningen när jag äter enligt denna princip.

Jag har ett väldigt fysiskt arbete där jag under arbetsdagen gör av med runt 3-4000 kcal per dag. Sen så är det träning som gör av med runt 500-1000 kcal per träningspass. Utöver det så gör man av med ytterligare kcal bara på att leva. Det viktigaste bränslet för mig är kolhydraterna, men det skall vara rätt sort för att det skall vara bra. Utan dessa så fungerar inte jag. Proteinet är ju som många vet kroppens byggstenar.

Nu är man ju nyfiken på varför LCHF-fanatiker är så enfaldiga och inte kan se att saker fungerar olika för olika människor...?

Matlagning

Matlagning kan vara rätt kul. För det mesta så är jag rätt slö med matlagningen och lagar mest bara för bli mätt. Men det händer emellanåt att man gör en extra ansträngning för att få nåt nytt. Då brukar jag leta upp nåt intressant recept på Tasteline.com men jag följer det inte fullt ut.

Då tar man ett recept som har så mycket som möjligt av det man har hemma. Sen om det finns saker man inte har så brukar jag byta ut dessa grejer mot andra saker. Många recept brukar vara rätt tråkiga med kryddor med så där ändrar jag alltid. Ibland hittar man ett recept som verkar intressant men som bara har nån liten mängd peppar. Då vill man ju ändra för att få lite roligare smak på det hela. Jag gillar kryddor som vitlök, chili, cheyennepeppar, svartpeppar, m.m.

Man behöver ju inte hitta på nya måltider varje vecka men det är rätt givande att försöka göra det nån gång i månaden.

Budgetplanering

För första gången på väldigt väldigt länge så har jag grejat med en bugdetplanering. Under några år nu så har jag tagit allt en månad i taget och skrivit ner månadens budget på en papperslapp som man sedan har slängt när allt varit betalt. Denna metod har egentligen inte haft nån inverkan på min budget varken negativt eller positivt.

Men jag känner nu att jag behöver se till att få en bättre planering och en bättre översikt. Jag behöver också försöka se till att tänka längre framåt i tiden. Det har varit svårt förr att bry sig om framtiden utan man har bara försökt leva ett stund i taget. Det har varit enklare att göra så och det har även hjälpt en. Men nu när saker är annorlunda i tillvaron så kan man planera mer.

Jag har använt mig av en mall som min bror skapat i Excel. Denna har jag sen öppnat och sparat i Open Office och ändrat för att passa mig. Det finns en del saker som jag vill åstakomma under detta år som rör inkomsten. Bland annat så vill jag flytta till en lägenhet så snart som det är möjligt.  Har ju varit inneboende sen sommaren 2009. Jag flyttade då för att öka chanserna till arbete men det fanns inga lägenheter att få samt så var man ju arbetslös. Nu har man en anställning och det är dags att få ett eget ställe igen.

Finns lite annat som man behöver greja ekonomiskt och även 2011 kommer bli tungt. Men på ett mycket bättre sett och redan 2012 så kommer man få en klar förbättring och kan ta sig vidare i livet.

Första inlägget

Kände idag att jag ville skapa en blogg där jag kunde skriva om allt möjligt när man känner för det. En blogg där man kan skriva både om triviala saker i ens liv och om större saker som man upplever eller som man ser som åskådare.

Det är svårt det där med att blogga ibland. Oftast så vill man inte bara publicera nåt kort och ogenomtänkt men samtidigt så vill man ju hålla bloggen igång. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad bloggen kommer innehålla och hur långt jag vill ta det hela. Vart jag vill sätta gränsen mellan det offentliga och det privata. Jag har ju inget egentligen som jag behöver hålla hemligt men samtidigt så känns det konstigt att lämna ut sitt liv helt.

Ett ämne som jag tvekar mycket kring är politik. Jag är intresserad av det politiska men oftast så blir det ilska och andra negativa känslor som väcks upp varje gång man läser eller skriver om något politiskt. Och det är inte roligt att känna det nästan varje gång. Av nån anledning så är det väldigt sällan som man känner nåt riktigt positivt över nåt politiskt.

Några saker som jag verkligen vill blogga om är träning, hälsa, musik, film, böcker, datorer, och en del andra ämnen som intresserar mig och som får mig att må bra. Det är ju sånt man skall fokusera på i vardagen, sånt som får det att kännas positivt och glädjande. Det är ju samma med hur man väljer att umgås. Jag kan inte vara social bara för det socialas skull. Jag kan inte beblanda mig med människor som är negativa eller som bara ser negativa saker i det som dom eller man själv gör. Man skall försöka till det yttersta att vara med människor som sporrar en när man vill göra nåt. Även om det man vill göra känns nästintill omöjligt så vill man ju höra nåt i stil med "fan va kul, det kommer du klara bra" istället för " ne fy fan, det där går ju inte".

Jag hoppas att jag kan blogga väldigt ofta. Att sikta in sig på dagligen just nu vill jag inte göra. Det är svårt nog att hålla saker igång just nu. Tillvaron är lite upp och ner i dagsläget och det gäller att försöka fokusera på rätt saker. Men det är ett nytt år och man har många tankar på vad man vill göra med detta nya år, och jag vill gärna dela med mig av detta till dom som vill lyssna...

RSS 2.0