Sämre kondition

Det är väl ganska väntat att konditionen bland unga skulle bli sämre med tanke på hur det ser ut idag. Dom influeras av klena vuxna som inte klarar av kyla, som måste ta bilen överallt och som spenderar fritiden med att se på värdelösa tv-program.

Idag så är det ju dessutom internet som gäller, det skall spelas och det skall surfas på diverse sidor som facebook, twitter osv. I skolan så är det stor fokus på det teoretiska och väldigt lite på hälsan och det fysiska. Det borde vara minst en lektion i veckan som pratar om hälsa och träning. Utöver det så borde det vara minst 3 fysiska pass i veckan. Minst ett av dessa bör vara ett rent gymnastikpass. Dom andra två kan vara nån enklare form av fysisk aktivitet som t.ex. en längre promenad. Det viktiga är att man lär sig att vara aktiv och att ta hand om sig själv. Alla tjänar på att ha friska barn och ungdomar.

Kommunerna bör också satsa på att erbjuda mer fysiska aktiviteter för människor. Gärna sånt som inte kostar nåt eller som är väldigt billigt. Det är en kostnad som kommunen kan ta, för friska och aktiva människor presterar mer och ger mer tillbaka i andra områden i samhället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0