Utreda sig själv

I detta fall så tycker jag det är ointressant vilka man tycker har rätt när det gäller konflikten mellan Israel och Palestina. Det intressanta är att man gör en utredning på sig själv och sen anser att det är bra. Israel har inte den lättaste situationen men som man bäddar får man ligga.

Man kan inte utreda sig själv och tro att det skall bli något seriöst av det. Att utomstående kommer tycka att det är något att lita på. Det spelar ju ingen roll vad det gäller. Det är ju samma när polisen utreder sig själva. Allt sådant skall alltid ske av en utomstående och oberoende grupp. Allt dom gjort efter händelsen är bara klantigt gjort. Smartare hade varit att be någon om hjälp för att få en ordentlig utredning med personer som alla parter tyckte fungerade.

För att låna ytterligare ett uttryck. Israel har målat in sig i ett hörn och det kommer bli intressant hur detta utvecklar sig. Alla klantiga val som görs oberoende av sida kommer bara förstöra möjligheterna för en positiv utveckling i all den skit som pågår där nere.

Kommentarer
Postat av: Andre

Problemet är att Muslimerna i Palestina aldrig kommer att kunna acceptera att leva med judar som grannar.



Det man glömmer är att majoriteten av Israeler är judar som flydde och fördrevs ifrån medelhavets muslimska länder på 40 talet.

2011-01-24 @ 11:17:56
Postat av: mikaelj

Det finns en stor grupp judar som inte vill leva med Palestinier som sina grannar. Så det är inte ett ensidigt problem.

2011-01-24 @ 12:21:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0