Rusning efter vapen

Idag så kan man läsa om hur försäljningen av vapen har ökat i Arizona efter det som hände där. Första tanken man får är att det hjälper ju verkligen. Vapen är lösningen på alla problem. Skjut först och fråga sen.

Hur skall vi svenskar göra när vi blir rädda? Vi får ju inte köpa vapen hur som helst och vi har ju heller inte rätt att skjuta hur som helst heller. Vilket man verkar få göra i Tea Partys USA. Sanslöst egentligen att dom tror att vapen skulle vara en bra lösning på nåt.

Kommentarer
Postat av: Sebastian

"Sanslöst egentligen att dom tror att vapen skulle vara en bra lösning på nåt."

Ja, bara tanken på att du skulle kunna stoppa en angripare, genom att rikta ett vapen mot denne, är absurd då vi alla vet att rånare inte bryr sig om skador (det är därför poliser inte bär vapen, eller har hundar som de skrämmer kriminella med). ;)

2011-01-12 @ 20:36:01
Postat av: mikaelj

Sebastian: Logiskt tänkt du. Att det är effektivt är väl knappast samma som att det skulle vara bra. Men vissa anser ju att man skall kunna döda andra människor så jag är inte förvånad över din kommentar. Och vad hundar har med vapen att göra vet jag inte. Jag har ännu inte sett nån beväpnad polishund. Men det kommer väl det med i framtiden.

2011-01-12 @ 20:53:00
URL: http://livetiskaraborg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0